Lees pagina voor

Bekijk de plannen voor de Slijkwellsewaard

26 augustus 2024

Rijkswaterstaat werkt aan het ecologisch herstel van de Maas. Zo ook bij de Slijkwellsewaard langs de Afgedamde Maas. De plannen van dit gebied zijn nu klaar. Je kunt de plannen inzien en hierop reageren tot en met 1 oktober 2024.

Ecologisch herstel van de Maas

Veel van de oorspronkelijke waterplanten, vissen en kleine waterdiertjes in de Afgedamde Maas zijn verdwenen of bijna helemaal verdwenen. Dit komt onder andere omdat de mens veel heeft veranderd aan dit rivierenlandschap. Rijkswaterstaat neemt nu herstelmaatregelen om de kwaliteit van de oppervlaktewateren te verbeteren en bescheren. Zo neemt de biodiversiteit toe en verbetert de ecologische waterkwaliteit.

Slijkwellsewaard

Rijkswaterstaat gaat in de Slijkwellsewaard de bestaande geul in het zuidelijke deel herinrichten zodat het een geïsoleerde geul wordt. Dit betekent dat hij bij normale waterstanden niet verbonden is met de Afgedamde Maas. Het noordelijke deel wordt een getijdengeul. Deze geul wordt wel verbonden met de afgedamde Maas. De geul wordt breder en dieper gemaakt, zodat er over de hele lengte water in zal staan.

Bekijk de plannen

Op www.platformparticipatie.nl/afgedamdemaas (Deze link gaat naar een externe website) vind je de plannen en alle bijbehorende stukken. Daar vind je ook uitleg hoe je een zienswijze kunt indienen.

Inloopbijeenkomst

Rijkswaterstaat organiseert op donderdag 5 september 2024 een inloopavond in Zalencentrum 't Gement aan de Donkerstraat 19 in Aalst. Je bent daar van harte welkom met alle vragen over de Slijkwellsewaard en de zienswijzenprocedure. De inloopavond is tussen 19:00 en 21:30 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Meer weten of vragen?

Voor vragen over de maatregelen kun je gratis bellen met Rijkswaterstaat via 0800-8002 of kijk op de website www.samenwerkenaanriviernatuur.nl (Deze link gaat naar een externe website) (pagina Maas) voor meer informatie.