Lees pagina voor

Inloopavonden voor aanvraag subsidie uit Regionaal Stimuleringsfonds Fruitdelta Rivierenland

29 augustus 2024

Ondernemers en ondernemende inwoners in Rivierenland kunnen tot en met 15 oktober 2024 een aanvraag indienen bij FruitDelta Rivierenland voor een financiële bijdrage uit het Regionaal Stimuleringsfonds (RSF). Deze doorlopende subsidieregeling kent twee rondes per jaar en is gericht op het aanmoedigen van innovatie in de drie economische speerpunten van rivierenland: Agribusiness, Logistiek & Vestigingsklimaat Bedrijven en Recreatie & Toerisme.

Wie kan een subsidieaanvraag indienen?

Deze oproep om een subsidieaanvraag in te dienen, geldt voor bedrijven, startups, organisaties en ondernemende inwoners in Rivierenland met vernieuwende projecten of haalbaarheidsstudies die een bijdrage leveren aan het bereiken van één of meer opgaven uit het Regionaal Economisch Ambitiedocument. Perry Ceelen, Programmamanager Recreatie & Toerisme bij FruitDelta Rivierenland en een van de procesbegeleiders bij het RSF:

“Ons Regionaal Economisch Ambitiedocument is behoorlijk breed, daardoor sluiten projecten van ondernemers en organisaties al snel aan bij een of meerdere van de ambities. Denk aan technologische innovaties, initiatieven die duurzaamheid en circulariteit bevorderen, arbeidsmarktvraagstukken of nieuwe manieren van recreanten trekken naar de regio.”

‘Vernieuwend’ is een van de criteria bij de beoordeling van de ingediende plannen. Daarnaast hanteert het RSF regionale samenwerking en regionale uitstraling als uitgangpunten.

Aanmelden voor inloopavonden – tips bij subsidieaanvraag

Een aanvraag dient uiteraard een goed doordacht plan te zijn om in aanmerking te komen voor toekenning van een financiële bijdrage.

“We organiseren in de periode voor de sluitingsdatum inloopavonden, verspreid door de regio. Initiatiefnemers kunnen dan vóór het opstellen of fine-tunen van hun plan in gesprek met leden van de Economic Board. Projectideeën kunnen vertrouwelijk worden toegelicht. De leden van de Economic Board stellen verdiepende vragen en kunnen tips geven vanuit hun vakgebied en RSF-achtergrond. Zie het als een extra check op de criteria en advies voor het schrijven van de uiteindelijke aanvraag. Maak er vooral gebruik van zou ik zeggen.”

, aldus Ceelen. De Economic Board is ook de groep die de definitieve aanvragen inhoudelijk beoordeelt.

De inloopavonden vinden van 19:30 – 21:30 uur plaats op en bij:

  • Dinsdag 24 september 2024: Kantoor Regio Rivierenland, Burg. v. Lidth de Jeudelaan 3, Tiel
  • Dinsdag 1 oktober 2024: Boerderij Zonneveld, Veilingweg 1, Rossum
  • Woensdag 2 oktober: Tree Centre Opheusden, Bomenlaan 1, Opheusden

Er wordt gewerkt met tijdsblokken van 30 minuten. Aanmelden voor een inloopavond kan op www.fruitdelta.nl/rsf (Deze link gaat naar een externe website).

Op deze website staat ook alle informatie over het RSF, kunnen geïnteresseerden een quickscan doen om snel te ontdekken of hun idee voldoet aan de randvoorwaarden en zijn de aanvraagformulieren te vinden. Deadline voor het inleveren van de subsidieaanvraag is 15 oktober 2024.