Lees pagina voor

Aanbesteding Sociale Basis gegund aan combinatie Lentl en Welzijn Bommelerwaard

3 september 2024

In juli 2023 besloot het college van B&W om het welzijnsveld in gemeente Maasdriel opnieuw in te richten. De aanbestedingsprocedure die hiervoor werd opgestart is inmiddels afgerond. Drie partijen, al dan niet in een combinatie, hebben zich ingeschreven. Na een zorgvuldig proces is de combinatie Lentl en Welzijn Bommelerwaard het best beoordeeld.

Goede sociale basis nodig

De gemeente wil zo vroeg mogelijk (zorg)problemen bij inwoners signaleren, zodat de inzet van (zwaardere) zorg in de toekomst vaker voorkomen kan worden. We zetten in op preventie en laagdrempelige hulp dichtbij huis. Om dit voor elkaar te krijgen is een goed welzijnsveld noodzakelijk dat klaar is voor de toekomst. De gemeente Maasdriel zoekt dan ook een strategische partner die een breed pakket aan welzijnstaken oppakt en aan de slag gaat met de grote maatschappelijke onderwerpen, zoals stijgende zorgkosten en vergrijzing.

‘Om onze welzijnstaken goed uit te voeren, hebben we een brede welzijnsorganisatie nodig met zowel lokale binding als een sterke visie en landelijke expertise’

,aldus wethouder Sørensen.

‘Met de combinatie Lentl en Welzijn Bommelerwaard hebben we zowel kwaliteit als kwantiteit in huis. Met Lentl uit Oss beschikt de combinatie over een sterke visie en schaalgrootte. Met Welzijn Bommelerwaard behouden we het huidige netwerk binnen de gemeente’.

Niet eens met de beslissing

De twee andere inschrijvers zijn inmiddels op de hoogte gebracht. Zij kunnen, als ze het niet eens zijn met de beslissing, binnen 10 kalenderdagen bezwaar maken. Deze termijn gaat in op de dag na bekendmaking van de beslissing.

De uitvoering van de brede welzijnsopdracht is voor een periode van 4 jaar, van 1 januari 2025 tot 31 december 2028.