Lees pagina voor

Hebt u een kamer of woonruimte over? Huur en Buur!

3 september 2024

Hebt u een leegstaande kamer, studio of woning? Bent u bereid deze te verhuren aan een jongere? En wilt u hem/haar dan ook helpen bij praktische vragen en alledaagse dingen? Geef dit dan door via www.huurenbuur.nl (Deze link gaat naar een externe website). Dit is een kans om iets te kunnen betekenen voor onze lokale jongeren.

De Huur en Buur-aanpak start vanaf september in de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel. Huur en Buur helpt jongeren tussen de 18 en 27 jaar die begeleiding nodig hebben om op zichzelf te wonen. Door het inzetten van kamerverhuur bij inwoners kunnen we deze jongeren een kamer bieden en ondersteuning geven.

De bedoeling is dat de jongere woont in de buurt van de verhuurder. Huur en Buur geeft zowel praktische steun aan de verhuurder als professionele begeleiding aan de jongeren die afgestemd wordt op zijn of haar persoonlijke behoeften. Zo krijgen de jongeren hulp bij deze stap naar zelfstandigheid en het vinden van een passende woonruimte.

In de Woonzorgvisie 2024 staat dat wij genoeg woonruimte willen aanbieden aan inwoners die zorg of ondersteuning nodig hebben. Wethouder Sørensen hoopt dan ook dat veel inwoners zich aanmelden bij Huur en Buur:

“Dit is een geweldige kans voor jongeren die graag een stapje naar zelfstandigheid willen maken en nog een steuntje in de rug nodig hebben.”

Huur en Buur is een initiatief van Agathos hulpverlening (onderdeel van Lelie zorggroep).