Lees pagina voor

Eerste werkzaamheden Burgerwindpark A2 Lage Rooijen van start

5 september 2024

Vanaf begin september 2024 starten Coöperatie Bommelerwaar en Green Trust met de eerste werkzaamheden voor de bouw van het Burgerwindpark A2 Lage Rooijen.

Kraanopstelplaatsen en toegangswegen

In september worden de kraanopstelplaatsen en toegangswegen aangelegd. Voor de aanleg hiervan is veel zand en granulaat nodig. In september rijden er dan ook veel vrachtwagens af en aan naar de projectlocatie. De verwachting is dat de vrachtwagens vanaf de A2 via de Geerdenweg en de Hamstraat naar de projectlocatie aan de Rooijensestraat rijden. De overlast wordt zoveel mogelijk beperkt. Zo rijden de vrachtwagens alleen tussen 7:00 en 18:00 uur.

Kraanopstelplaatsen zijn plekken waar de grote kranen veilig en stabiel worden geplaatst om de windturbines te bouwen. De toegangswegen zijn nodig om de bouwplaats van de windturbines te bereiken.

Planning van verdere werkzaamheden

Tussen oktober 2024 en april 2025 liggen de werkzaamheden grotendeels stil. Dit heeft te maken met kans op hoogwater in het bouwgebied. Hierdoor kan er niet gebouwd worden.

Vanaf april 2025 start de aanleg van de bekabeling en de bouw van de fundamenten voor de winturbines. Kijk voor een uitgebreide planning van de werkzaamheden op de website van windparklagerooijen.nl (Deze link gaat naar een externe website).

Burgerwindpark A2 Lage Rooijen

Door het ontwikkelen van een kleinschalig windpark dat bestaat uit drie windturbines, willen Coöperatie Bommelerwaar en Green Trust een bijdrage leveren aan de duurzame doelen van de gemeente Maasdriel. Het burgerwindpark heeft de potentie om zo’n 10.000 huishoudens te voorzien van groene stroom. Daarnaast nemen de initiatiefnemers maatregelen om de natuur op de locatie te versterken. Kijk voor meer informatie op windparklagerooijen.nl (Deze link gaat naar een externe website).