Lees pagina voor

Fietstas Challenge in Hedel en Kerkdriel

14 oktober 2024

Hoeveel boodschappen kun je meenemen op de fiets? Die vraag staat centraal tijdens de ‘Fietstas Challenge’. Hiermee willen we je laten ervaren dat boodschappen doen op de fiets vaak heel goed kan.

Doe mee in Hedel of Kerkdriel

• Op 17 oktober staat een herkenbaar team tussen 13:30 en 17:30 uur bij Kasteellaan/Voorstraat in Hedel. Wethouder Nettenbreijers is tussen 14:30 en 15:30 uur aanwezig.
• Op 18 oktober is het team tussen 13:30 en 17:30 uur op de weekmarkt in Kerkdriel.

Het team nodigt voorbijgangers uit om de uitdaging aan te gaan: zoveel mogelijk boodschappen in de fietstassen krijgen. De drie beste deelnemers worden beloond met een stevige, dubbele fietstas.

Wethouder Nettenbreijers: “Ik ondersteun deze leuke actie in de gemeente Maasdriel graag. Met name in Hedel ervaren we al langer overlast van het sluipverkeer van de A2. Het wordt steeds drukker met auto’s. Door vaker de fiets te pakken voor dagelijkse kleinere ritten, zoals het doen van boodschappen, een ritje naar je vereniging of naar de markt, zorgen we samen voor minder autodruk. Alle beetjes helpen. Bovendien is meer fietsen goed voor je gezondheid!”.

Autodruk in Maasdriel verminderen

De A2, tussen de knooppunten Deil en Vught, is druk. In de komende jaren groeit uit het tot een fileknelpunt. Als gevolg hiervan ervaren bewoners van Hedel al langer overlast van sluipverkeer. De druk op de leefbaarheid en verkeersveiligheid wordt steeds groter. Om de regio en Hedel bereikbaar te houden, voor nu en in de toekomst, werkt Provincie Gelderland samen met andere partners aan het programma A2 Deil-Vught. In het programma worden verschillende maatregelen genomen om de drukte op de A2 te verminderen en de overlast in de omliggende dorpen zoveel mogelijk te beperken en daarmee bereikbaar te houden. Deze actie en de snelle fietsroute tussen Zaltbommel en Den Bosch zijn onderdeel de maatregelen. Kijk voor meer informatie op: www.mirta2deilvught.nl/default.aspx (Deze link gaat naar een externe website)